نوشته شده در 12 دیدگاه

همه چیز درباره ی گیرنده ها و ریموت کنترلر های رادیویی ASK

 

ASK-REmote-dx-433-314-rf-majule-madule

همه چیز درباره ی گیرنده های ASK
مزایا و معایب
امنیت
کاربردها
ولتاژ های کاری
مقایسه محصولات موجود در بازار
کدینگ
آنتن و برد مفید
و….
Ask مخفف Amplitude-Shift keying می باشد و به دلیل سادگی و مقرون به صرفه بودن یکی از پرکاربردترین مدولاسیون های دیجیتال است. در مدولاسیون ASK یا همان مدولاسیون دامنه ، سیگنال های صفر و یک با تغییر دامنه ی فرکانس حامل ارسال می شوند. گیرنده های رایج در دو فرکانس ۴۳۳ مگاهرتز و ۳۱۴ مگاهرتز موجود می باشند .

ASK
بنا به ساختار مدولاسیون ، همه ی گیرنده های ASK دارای AGC یا همان تنظیم ضریب تقویت خودکار می باشند، با تغییر فاصله ی گیرنده از فرستنده توان دریافتی و دامنه ی سیگنال دریافتی تغییر می کند و AGC با تغییر ضریب تقویت این تغییرات را جبران می کند. زمانی که فرستنده ارسالی ندارد ، AGC ضریب تقویت را به بیشترین حد خود می رساند تا جایی که گیرنده سیگنال های ضعیف نویز را دریافت خواهد کرد و یک خروجی صفر و یک نویزی شکل خواهد داشت.
با شروع ارسال از طرف فرستنده زمانی طول می کشد تا AGC ضریب تقویت مناسب را پیدا کند و سیگنال را شناسایی کند، این زمان به نوع ماژول و فاصله ی گیرنده و فرستنده بستگی دارد و در رنج میلی ثانیه است ، به همین علت اطلاعات ارسالی در ابتدا درست دریافت نخواهند شد تا اینکه ضریب تقویت در گیرنده تنظیم شود. به همین دلیل در این مدولاسیون اطلاعات به طور تکراری ارسال می شوند تا از دریافت در گیرنده اطمینان حاصل شود. همین طورارسال سیگنال هایی با عرض پالس زیاد (مثلا چند ثانیه) با این مدولاسیون ممکن نیست.به این دلیل که AGC برای عملکرد صحیح نیاز به ارسال های مکرر صفر و یک با یک نرخ مشخص دارد. در مخابرات رادویی برای غلبه بر این مشکل از کدینگ منچستر استفاده می شود ، در کدینگ منچستر سیگنال اعمال شده به ماژول های ASK مدام و پشت سر هم صفر و یک می شوند و آنچه که باعث تشخیص دیتای صفر از یک می شود تفاوت در عرض پالس می باشد.

در کدینگ منچستر دو نوع عرض پالس وجود دارد که عرض پالس عریض تر تقریبا دو یا سه برابر عرض پالس کوچکتر می باشد.
به طوریکه در ریموت کنترلر های لرن LEARN REMOTE عرض پالس کوچک بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میکروثانیه و عرض پالس بزرگتر حدودا ۹۰۰ تا ۱۲۰۰ میکروثانیه می باشد.

۲۰۰۰px-Biphase_Mark_Code.svg

گیرنده های ASK موجود در بازار :

نوع اول: نوع سوپر هتروداین مثل jmr-RX22 به دلیل استفده از کریستال ثبات فرکانسی بهتری داشته و با تغییر ولتاژ کاری فرکانس مرکزی گیرنده تغییر نمی کند ، اشکال این ماژول حساسیت رادیویی کمتر و همچنین جریان دهی ضعیف از پین دیتا برای سطوح منطقی صفر و یک
این نوع گیرنده اغلب برای فرکانس ۳۱۴ مگاهرتز در بازار موجود است.نوع ۴۳۳مگاهرتزی آن مثل JMR-rxb35 در بازار ایران کم یاب است.

 ASK-JMR

۸۶۸٫۳۵MHz_ASK_RF_Transmitter_Module_Demo

نوع دوم : مثل ASK DX-RF 433 ، بر خلاف نوع اول بدون کریستال می باشند و با تغییر ولتاژ کاری فرکانس مرکزی شیفت پیدا کرده و حساسیت و برد دریافت به شدت کاهش می یابد ولی در ولتاژ ۵ ولت نسبت به گیرنده ی سوپرهتروداین نوع اول حساسیت بهتری دارد.
این نوع گیرنده در دو فرکانس ۴۳۳ و ۳۱۴ مگاهرتز وجود دارد.

 ask-dx-rf-433-reciver-majule

کاربردها: عمده ترین کاربردهای گیرنده های ASK در ریموت کنترلرهای درب های اتوماتیک و سیستم های امنیتی ، دزدگیر منازل و خودرو می باشد.

برد مفید: برد مفید وابسته به فرستنده و وضعیت باتری و شرایط محیطی دارد و برای ریموت های معمولی حدودا ۱۰۰ متر و برای ریموت های قوی تر تا ۱۰۰۰ متر می باشد.

Long-Range-Rmote-Controller-800-8-
آنتن : استفاده از آنتن مناسب می تواند تاثیر محسوسی روی برد ارسالی داشته باشد. طول آنتن ربع موج برای این ماژول ها حدودا ۲۰ سانتی متر می باشد که می توانید از یک سیم افشانی با این طول به عنوان آنتن استفاده کنید.
امنیت :
امنیت سیستم های ask بالا نیست و نسبت به سیستم های RFID و Smart cards به ترتیب دارای امنیت کم تری می باشد، به علت انتشار یک کد ثابت در یک فضای وسیع امکان شنود و هک شدن کد به آسانی وجود دارد. برای بالا بردن امنیت می بایستی از کدهای یک بار مصرف استفاده گردد.

در سیستم code learn هر ریموت کنترل دارای یک کد منحصر به فرد و مخفی می باشد که در هنگام فشار دادن کلیدها ارسال می شود. معمولا یک کد ۶ بایتی با هر فشار کلیدی ارسال می گردد که ۵ بایت آن مربوط کد امنیتی و یک بایت آن مربوط به کلیدی است که فشار داده شده ، بنا بر این در این سیستم هر ریموت می تواند تا ۲۵۵ کلید را پشتیبانی کند.

نمونه ای از کد ارسالی توسط ریموت کنترلر لرن کدینگ – هر سطر مربوط به یکی از چهار کلید ریموت کنترلر می باشد.

code-ask-

جهت سفارش برای طراحی یا تولید مدارات مبتنی بر ریموت های ASK و مدارات RFid  تماس بگیرید:

+۹۸ ۹۳۰ ۱۹۹۰ ۸۳۷
telegram: @ato_co_ir
https://t.me/ato_co_ir
Email : info@ato.co.ir

قبل از درخواست پروژه پی نوشت زیر را مطالعه کنید:

کاربران زیادی تماس می گیرند و درخواست پروژه ای را دارند که کدهای ریموت ها دریافت و سپس بازتولید و ارسال بشه. این پروژه از نظر اخلاقی و امنیتی قابل اجرا نیست. و می تونه استفاده های ناصحیحی ازش بشه. اگر پروژه شما چنینه لطفا تماس نگیرید و اصرار هم نکنید.

12 دیدگاه دربارهٔ «همه چیز درباره ی گیرنده ها و ریموت کنترلر های رادیویی ASK»

  1. ای کاش سایت های دیگه هم نویسنده هاشون اونقدر سواد داشت و اطلاعاتی کامل درباره هر مبحث به دست ما میرسوند

    1. شما که اینقدر باسوادی چرا یه سایت نمیزنی تا اطلاعاتت رو به دست بقیه برسونی؟
      یکم حدو مرزها رو بشناسید!

  2. سلام بر نویسنده عزیز
    یک سوال داشتم
    خودرو های لوکس و گران قیمت از کیلس استاده میکنند
    به این فکر میکنم که وقتی نزدیک خودرو میشیم سوئیچ رو تشخیص میدن و درها باز میشه
    میخواستم بدونم اوناه از چه سیستم فرستنده و دریافت کننده ای استفاده میکنند و در چه محدوده فرکانسی ؟
    البته شنیدم هر خودرو با خودرو دیگر متفاوت میخواستم یه متخصص این رو بهم بگه ممنون میشم

  3. خسته نباشید مرسی به خاطر این
    مطلب فوق العاده

  4. با سلام، درخواست راهنمایی دارم ، میخواهم یک فرستنده و دو گیرنده رادیویی را با هم ست کنم طوریکه با یک فرستنده هر دو گیرنده عمل یکسان انجام دهند ، متاسفانه در گیرنده دکمه لرن وجود ندارد و فقط یک سیم پیچ سلف کوچک وجود دارد ، لطفا راهنمایی بفرمایید که چطور گیرنده دوم را با فرستنده گیرنده اول لرن کنم، با تشکر

  5. سلام گیرنده ۳۱۵درست کردم وقتی ریموت را میزنم خروجی ۵ولت میگیرم ولی وقتی به رله ۵ولت وصل میکنم ولتازصفر میشه .رله سالمه ریموت کد فیکسه

    1. احتمالا خروجی گیرنده تون توانایی جریان دهی به رله رو نداره. می تونید از یک ترانزیستور برای تقویت جریان و راه اندازی رله استفاده کنید.

  6. سلام ریموت ماشین من فقط در یک مکان خاص به علت فرکانسهای مزاهم عمل نمیکنه دنبال راه حلم میتونین کمکم کنین

    1. بستگی به شرایط و اون مکان خاص داره. با افزایش نسبت سیگنال به نویز ممکنه مشکلتون تا حدودی حل بشه. باتریهای قوی تر و یا فرستنده ی قوی تر

  7. با سلام
    بهترین نوع گیرنده موجود در بازار کدومه؟
    همین rxb22 یه ماژول معمول بود ک شما یه نقطه ضعفی ازش بیان کردین
    ماژول دیگه ای هست که این نقطه ضعف رو نداشته باشه؟
    فرضا pcjc02؟؟
    اگر میشه معرفی بکنید

  8. سلام . من یک برد گیرنده ask با فرکانس ۳۱۵ در یک گودال استفاده کردم و آنتن آن را با مقداری سیم به بیرون گودال هدایت کردم . اما برد ریموت از ۴ متر بیشتر نمیشود ولی در حالت معمولی تا ۵۰ متر را جواب گرفتم . ماژول گیرنده از نوع سوپرهیدرودین میباشد و فرستنده هم از همین ریموت کنترل های معمول بازاره . آیا راه حلی برای رفع این مشکل وجود دارد ؟ .ممنون

    1. بایستی از کابل کواکسیال (هم محور) مخصوص ترجیحا با امپدانس مناسب و آنتن ۳۱۵ مگاهرتزی استفاده کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.